Sales Consultant

Solliciteer nu

Sales Consultant

  24 - 40 uur per week

Groningen 

Proactief, klantgericht en commercieel! Die competenties zijn op jouw lijf geschreven en kan jij in de rol als Sales Consultant bij Soly verder ontwikkelen en benutten. Als Sales Consultant ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen klantenbestand en draag jij bij om op een creatieve en salesgerichte manier jouw klantenbestand uit te breiden.

Wij zoeken iemand die meedenkt over het salesproces en die het beste uit de klantreis wil halen! De klantreis begint namelijk bij jou als Sales Consultant en hoe beter jij je voorbereidt hoe beter het gesprek verloopt. De optimale klantervaring is waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

De functie

Wij zijn een innovatieve en groeiende organisatie en gaan de komende tijd veel verschillende nieuwe producten op de markt brengen, zoals de Soly Brain (ons eigen ontwikkelde "smart home energy management system"), laadpalen, thuisbatterij en ons eigen zonnepaneel. Up-sell en deep-sell is voor jou dus niet onbekend.Als Sales Consultant weet jij alles over deze producten! Als Sales Consultant krijg jij de volledige verantwoordelijkheid voor jouw klanten, pak jij de klant volledig zelfstandig op en maak jij de klant uiteindelijk blij met onze producten!

Jouw commerciële drive zorgt ervoor dat jij het beste uit de gesprekken met de klant wil halen. Door middel van jouw oprechte interesse wil jij de klanten leren kennen en hun behoeftes en wensen boven tafel halen.

Werken aan een zonnige toekomst. Het kan!

Dit ga je doen

 • Géén koude acquisitie. We hebben warme leads

 • Uitwerken van legplan voor zonnepanelen en bent zelf in de lead voor het offertebeheer
 • Adviseert en overtuigt de potentiële klanten over onze producten en neemt ze mee in onze missie
 • Via videocall een persoonlijk gesprek voeren en zelfstandig een advies op maat geven
 • Draagt verantwoordelijkheid over eigen klantportfolio en administratie proces en eventuele vragen of problemen tijdens de klantreis los jij gelijk op
 • Het uiteindelijke doel is dat de klant tevreden is over jouw dienstverlening en jij trots kan zijn op jouw afgeronde dossiers
 • Werken bij een internationale b-corp en een directe bijdrage leveren aan een duurzamere wereld

Jouw team 

Als Sales Consultant ben je onderdeel van ons Sales B2C team.

In deze functie ben je zelf verantwoordelijk voor jouw eigen dossiers en werk je dus veel zelfstandig, maar de sales coach is er om jou hierbij te ondersteunen. Uiteraard is er gezonde competitie binnen de teams en staan er leuke incentives gepland bij goede resultaten.

Je komt samen te werken in een gezellig en informeel team met enthousiaste collega’s die een grote drive hebben. Maar daarnaast is het ook een team dat houdt van gezelligheid, zo is er een Soly bedrijfsvoetbalteam opgericht en wordt er op de vrijdagmiddag gezellig samen een biertje (of wijntje) gedronken.

Hier alvast een greep uit ons Soly Sales B2C Team:

Thomas

Sales Consultant

Thom

Sales Coach

Bas

Sales Consultant

Ron

Technische Trainer

Vincent

Sales Consultant

Wat neem je mee?

 • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van Commerciële Economie of vergelijkbaar

 • Aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • of afgeronde MBO 4 opleiding op het gebied van Commerciële Economie of vergelijkbaar, en aangevuld met 4 jaar werkervaring
 • Bent dé uitblinker in de sales, die zowel administratief als communicatief sterk is
 • Lading energie en enthousiasme mee waarmee je impact kan maken
 • Een hands-on mentaliteit, een gezonde drive, denkt in commerciële kansen en bent niet bang om dingen op te pakken.
 • Neemt je verantwoordelijkheid voor het gehele klantproces van jouw klanten, zodat uiteindelijk jouw klant tevreden is met onze producten en jouw dienstverlening!
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift en aangezien we internationaal aan het groeien zijn is Engels een pré.
 • Wij zijn van maandag t/m donderdag geopend tot 21.00 uur, op vrijdag tot 17.00 uur en zaterdag tot 13.00 uur. Als je fulltime werkt, zien we je graag op twee avonden per week. De zaterdag wordt afgewisseld.
 • Heb je nog geen ervaring in de zonne-energiebranche? Dat is geen probleem. Binnen ons Soly Academy volg jij een trainingstraject van 2 weken als onderdeel van je onboarding.

Dit geven wij jou

 • Startsalaris vanaf € 3.000,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur)

 • Individuele performance regeling
 • 25 vakantiedagen en optie om 5 dagen bij te kopen
 • Extra verlof voor vrijwilligerswerk
 • Reiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer, deze krijg je vanaf 10 kilometer met een maximum van 30 km enkele reis.
 • Pensioenregeling bij A.S.R. en 8% vakantiegeld
 • Fietsregeling bij Lease a Bike met extra bijdrage van 25 euro
 • Sportregeling via Bedrijfsfitness met extra bijdrage van 5 euro
 • Hoge kortingen op mode, elektronica, en dagjes uit via Benefits at Work
 • Onze zonnepanelen huren met flinke korting
 • Gratis vers fruit op kantoor
 • Volledig ingerichte werkplek met sta/zit bureau en een laptop, zodat je hybride kan werken
 • Werken bij een internationale duurzame organisatie met de gezelligste collega’
 • De kans om jouw kennis en kunde op andere afdelingen (of in andere landen) in te zetten
 • Ons bedrijf groeit steeds meer en als jij het goed doet binnen onze organisatie, dan willen wij graag dat jij met ons meegroeit! Wij zullen dus altijd kijken naar doorgroeimogelijkheden op individueel niveau. 

Over Soly

Soly werkt sinds 2013 aan de missie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Sindsdien zijn we snel gegroeid en hebben we zonnesystemen geïnstalleerd op meer dan 22.000 daken. Soly is een van de toonaangevende zonne-energiebedrijven in Europa en wordt gesteund door Shell en pensioenfonds ABP. We staan bekend om onze hands-on mentaliteit en directe lijnen. Wij richten ons op de lange termijn en zijn bereid hierin te investeren. Focussen op kwaliteit, digital first mindset en schaalbaarheid is wat ons drijft. We hebben een team van enthousiaste, positieve, intrinsiek gedreven collega’s en werken elke dag samen aan een zonnige toekomst. 

Ben je enthousiast? Leuk! 

Let op!: Tussen 1 en 25 september is onze recruiter op vakantie. Wij zullen in deze periode zoveel mogelijk reacties oppakken, maar het kan zijn dat je iets langer op een reactie moet wachten. 

Zo ziet het proces eruit: 

 1. Na jouw sollicitatie via onderstaande link nemen wij binnen 3 werkdagen contact met je op.
 2. We beginnen met een telefonische intake.
 3. Kloppen de eerste verwachtingen? Dan kom je op gesprek zodat we kunnen kennismaken met elkaar. We checken samen met jou hoe je matcht met de gevraagde kwaliteiten, ervaring en motivatie.
 4. Voelen we allebei de energie? Dan ga je door naar een tweede gesprek en gaan we verder in op de functie en ontmoet je het team.
 5. Voelt het goed? Dan doen we je een aanbod.
 6. We vinden het belangrijk dat alle nieuwe medewerkers voor ingang van de arbeidsovereenkomst een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. Deze zullen wij daarom voor de start van jouw dienstverband voor jou aanvragen.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als (Medior) Sales Consultant in Groningen? Dan horen we graag van je!

Goed om te weten:

Tijdens ons selectieproces kijken we uitsluitend naar kwaliteiten van de kandidaten. Je hoeft daarom ook niet je leeftijd, geslacht, afkomst of een foto van jezelf aan je CV toe te voegen. We volgen hiermee onze Hiring Code of Conduct.Wil je meer weten over de vacature?

Bel of mail met onze Corporate Recruiter Elisa Schuil, zij helpt je graag verder. 

+31 (0)50 - 7997273 of [email protected]

Let op: In de periode t/m 24 september is Elisa afwezig, vragen kunnen via de mail gesteld worden en zullen na 25-9 beantwoord worden. 

Wij zijn een B Corp: Business as a force for good

Duizenden huishoudens en bedrijven stappen jaarlijks met ons over op zonne-energie. Daarmee is niet alleen onze duurzame impact groot, maar hebben we ook een keten die grote impact heeft op de aarde en talloze (direct of indirecte) betrokkenen. Als B Corp doen we alles om te zorgen dat deze impact voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders, het milieu en alles waar we verder invloed op hebben, positief is.

B Corp zijn is hard werken, maar zorgt ervoor dat we altijd kritisch zijn op onszelf en het beste in Soly naar boven halen. Wij stellen hoge eisen aan onszelf, zoals je bijvoorbeeld leest in ons Climate Action Report. Maar juist van die uitdagingen krijgen wij energie.