Back-End Developer

Solliciteer nu

Back- End Developer 

32 - 40 uur per week in Groningen

Wij willen dat zonne-energie voor iedereen mogelijk wordt en net zo makkelijk als het bestellen van je nieuwe gadget in een webwinkel. Jij als back- end developer gaat samen met ons super gemotiveerde team zorgen dat alle processen die we bedenken ook getest en gebouwd kunnen worden. We zoeken mensen die gedetailleerd zijn, robuuste API’s en stabiele systemen bouwen die toegankelijk zijn voor iedereen. We zien toekomst in slimme systemen die samen het energieverbruik van huishoudens en bedrijven verduurzamen en hebben daar slimme mensen zoals jij voor nodig.

Alle development werkzaamheden voor de verschillende landen waar we actief zijn (Nederland, België, Duitsland en Zuid-Afrika) worden uitgevoerd vanuit ons hoofdkantoor in Groningen. Het is dus een zeer uitdagende en leuke functie om uit te voeren!

Over de rol

Als Back- End Developer maak je applicaties en systemen, helemaal op maat en naar wens van jouw collega’s. Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en softwaretoepassingen. Je brengt hoogwaardige IT-oplossingen in de praktijk en zorgt dat het werkt op een snelle, intuïtieve en stabiele manier.

Bij Soly hebben we korte lijnen, en beslissen snel. Je hebt alle ruimte om je werk zelf in te richten en we houden van assertieve zelfstandige mensen. We focussen ons op de lange termijn en zijn bereid daarin te investeren. Focus op kwaliteit en schaalbaarheid is wat ons drijft.

Help je mee met onze missie? Zonne-energie voor iedereen. Het kan.

Dit ga je doen👍

 • Bouwen aan een future- proof platform en zorgen dat dit future- proof blijf;
 • De lijnen uitzetten voor de volgende stappen in onze applicaties;
 • Wat jij denkt dat nodig is om een robuuste IT-infrastructuur en oplossingen te bouwen;
 • Kwaliteit borgen door tests te automatiseren;
 • Monitoren van performance en het squashen van bugs;
 • Tools en oplossingen ontwikkelen die onze collega’s en klanten het leven makkelijk maken;
 • Een rol spelen in de uitbreiding van ons team.

Wat wij jou bieden 🎁

 • Een bruto maandsalaris afhankelijk van je opleiding, kwaliteiten en ervaring;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) en optie om er 5 bij te kopen;
 • Reiskostenvergoeding, pensioenopbouw en vakantiegeld;
 • Benefits at Work, hiermee krijgen Soly medewerkers exclusief hoge kortingen op mode, elektronica, dagjes uit en meer;
 • Wij investeren graag in de gezondheid van onze medewerkers en daarom bieden wij korting op het sporten bij een sportschool naar keuze;
 • Elke week wordt er vers fruit op ons kantoor in Groningen bezorgd waar jij als Soly medewerker gebruik van mag maken;
 • Fietsregeling: eindelijk die droomfiets leasen;
 • We geven je de tijd om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen;
 • Op ons prachtige kantoor achter het Stadspark in Groningen krijg je een sta/zit bureau en je krijgt een volledig ingerichte werkplek om hybride te kunnen werken;
 • Ons product op jouw huis? Je krijgt de optie om heel voordelig zonnepanelen te huren.

Wat wij van jou verwachten?

 • Je kan samen met het product team de juiste technische oplossing bedenken voor de doelen die we willen bereiken;
 • Je hebt ervaring met het automatiseren van deployments via CI en/of CD en weet wat je daarvoor nodig hebt;
 • Minimaal 2-3 jaar ervaring;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
 • Je bouwt liever prototypes dan dat je een hele dag in een brainstormsessie zit;
 • Je hebt ervaring met PHP en framework Laravel;
 • Je reduceert graag complexiteit, cross-team issues en kan een juiste balans vinden tussen het leveren van kwaliteit en het houden van momentum;
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om veilige en goed schaalbare applicaties te maken;
 • Passie voor het samen werken aan software;
 • Je ziet jezelf als medior maar wil je graag door ontwikkelen en weet wat je daarvoor nodig hebt.

Over Soly

Soly werkt sinds 2013 aan de missie om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Sindsdien zijn we snel gegroeid en hebben we zonnesystemen geïnstalleerd op meer dan 22.000 daken. Soly is een van de toonaangevende zonne-energiebedrijven in Europa en wordt gesteund door Shell en het Nederlandse pensioenfonds ABP. We staan bekend om onze hands-on mentaliteit en directe lijnen. Wij richten ons op de lange termijn en zijn bereid hierin te investeren. Focussen op kwaliteit, digital first mindset en schaalbaarheid is wat ons drijft. We hebben een team van enthousiaste, positieve, intrinsiek gedreven collega’s en werken elke dag samen aan een zonnige toekomst. 

Ben je enthousiast? Leuk! Zo ziet het proces eruit:

Let op: in de periode van 1 september t/m 24 september is onze recruiter afwezig i.v.m. vakantie. Na 25-9 zal jouw sollicitatie verder in behandeling worden genomen 

 1. Na jouw sollicitatie via onderstaande link nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op.
 2. We beginnen met een telefonische intake.
 3. Kloppen de eerste verwachtingen? Dan kom je op eerste gesprek zodat we kunnen kennismaken met elkaar. We checken samen met jou hoe je matcht met de gevraagde kwaliteiten, ervaring en motivatie.
 4. Voelen we allebei de energie? Dan ga je door naar een tweede gesprek waarin we graag jouw visie op het ontwikkelen van software horen. Een demo, van iets waar je trots op bent, is daarbij zeker een punt op de agenda.
 5. Tenslotte nodigen wij je (indien gewenst) voor een dag(deel) uit om hier aan een leuke case te werken en aansluitend collega's te ontmoeten. Voelt het goed? Dan doen we je een aanbod. ✍
 6. We vinden het belangrijk dat alle nieuwe medewerkers voor ingang van de arbeidsovereenkomst een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. Deze zullen wij daarom voor de start van jouw dienstverband voor jou aanvragen.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Back- End Developer? 
Dan horen we graag van je!

Goed om te weten:

Tijdens ons selectieproces kijken we uitsluitend naar kwaliteiten van de kandidaten. Je hoeft daarom ook niet je leeftijd, geslacht, afkomst of een foto van jezelf aan je CV toe te voegen. We volgen hiermee onze Hiring Code of Conduct.
Heb je vragen?

Bel of mail onze Corporate Recruiter Elisa Schuil, zij helpt je graag verder!

050-7997273 of [email protected] 

Let op: In de periode t/m 24 september is Elisa afwezig, vragen kunnen via de mail gesteld worden en zullen na 25-9 beantwoord worden. 


Wij zijn een B Corp: Business as a force for good

Duizenden huishoudens en bedrijven stappen jaarlijks met ons over op zonne-energie. Daarmee is niet alleen onze duurzame impact groot, maar hebben we ook een keten die grote impact heeft op de aarde en talloze (direct of indirecte) betrokkenen. Als B Corp doen we alles om te zorgen dat deze impact voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders, het milieu en alles waar we verder invloed op hebben, positief is.

B Corp zijn is hard werken, maar zorgt ervoor dat we altijd kritisch zijn op onszelf en het beste in Soly naar boven halen. Wij stellen hoge eisen aan onszelf, zoals je bijvoorbeeld leest in ons Climate Action Report. Maar juist van die uitdagingen krijgen wij energie.